Sportlövészet

Videóelemzésekkel segítem a sportlövők felkészülését és a hibák feltárását.

Tovább

Önvédelem

Jogi és technikai segítség az önvédelem hatékony megvalósításához.

Tovább

Edzéstematika

Az önálló tréningezéshez három szintre bontott edzésprogramot találtok.

Tovább

Fegyver tesztek

Fegyverek tesztelésének tapasztalatait itt osztom meg veletek.

Tovább

Azt gondolom, hogy ez az a gyakorlat, ami a kevésbé elszántak körében kiveri a biztosítékot! Minden esetre azért jó tudni, hogy ez a gyakorlat is az állóképességünket hivatott fejleszteni, és nagyban hozzájárul az eredményességünk ugrásszerű fejlődéséhez!

Feladat:

A tárba 10 lőszert tárazzunk! Helyezzük a tárat a fegyverbe, majd a fegyvert töltsük meg, és emeljük a célra, ami már a jól megszokott a/4 – es fehér lap, a közepén egy 5 centis fekete körrel, 6 méter távolságban elhelyezve. A gyakorlat előtt tegyük le az óránkat egy jól látható helyre és indítsuk el a stoppert rajta. A fegyverünk folyamatosan a célpontra mutasson, de percenként csak 1 lövést adhatunk le vele! Semmiképpen ne húzzuk, vissza készenléti pozícióba illetve nem pihentethetjük a kezünket, a fegyvert 10 percig folyamatosan a célponton kell tartanunk!

Ez már egy viszonylag extrémebb igénybevétel a lövész számára, de azt tapasztaltam, hogy akik hajlandóak végig csinálni hetente legalább egy alkalommal, azok 4 – 5 hét leforgása alatt ugrásszerű állóképesség fejlődésen esnek át!

A gyakorlatot én magam is heti rendszerességgel végzem, mivel az extrém lőgyakorlatok (200 méterre, de esetenként messzebbre is leadott lövések) felettébb stabil vállakat illetve karokat követelnek. Az egyéni csúcsom 17 lövés 17 perc alatt, hiba nélküli találatokkal. Ez gyakorlatilag nem verseny feladat, szimplán egy komoly kihívás a lövésznek, hogy agyban tud-e azonosulni a feladatával, illetve képes-e ennyi ideig folyamatosan koncentrálva, esetenként már a fájdalom küszöbén is túl pontosan precízen végrehajtani a feladatát.

Kapcsolat

Csomán János
+36 70 334-2201
csomantactical@gmail.com

Látogatók

045395
MaMa9
TegnapTegnap20
A hétenA héten110
A hónapbanA hónapban768