Sportlövészet

Videóelemzésekkel segítem a sportlövők felkészülését és a hibák feltárását.

Tovább

Önvédelem

Jogi és technikai segítség az önvédelem hatékony megvalósításához.

Tovább

Edzéstematika

Az önálló tréningezéshez három szintre bontott edzésprogramot találtok.

Tovább

Fegyver tesztek

Fegyverek tesztelésének tapasztalatait itt osztom meg veletek.

Tovább

Jól átgondoltad? Akkor vágjunk bele!  

Fegyver választás!

A lőtereken van lehetőség, hogy fegyvert béreljünk és kipróbálhassuk azokat felügyelet mellett! Ha csak "játszani" szeretnénk, akkor bármit kézbe vehetünk és az akció filmek szereplőit utánozva "oszthatjuk a halált" két kézzel.   Ez viszont inkább az extrém kikapcsolódást fogja szolgálni mintsem az eredményességünket. Mindettől függetlenül ilyesmire is szükség van, mert hát ugye mégis csak szórakozik ilyenkor az ember, és ha már ott a lehetőség, érdemes is kihasználni.   A tapasztalatom is az, hogy ha a kezdő lövészek nem élik ki "rombolási" vágyukat így, ellenőrzött kereteken belül, akkor az edzéseik során is csak sóvárognak a játék után és nem kellően koncentrálnak az aktuális feladatra. Így természetesen nem is lesz kellően hatékony az edzés!

Javaslom, hogy egy ilyen „ rombolós napon „ mindenki essen át aki később komolyabban is szeretne ezzel a fegyveres témakörrel foglalkozni.

Ha mindent "szétlőttünk magunk körül" akkor próbáljunk a feladatra koncentrálni! 

A fegyver választásnál fontos, hogy a fegyver a kézméretünkhöz igazodjon! A nagyobb kezű lövészek picivel egyszerűbb helyzetben vannak, mert nekik nagyobb választék lesz a palettán és könnyebben megtalálják „ szívük választottját „   A kisebb kezűeknek sem kell kétségbe esni, a fegyver gyártók már gondolnak mindenkire, ezért ők sem maradnak eszköz nélkül, de fontos, hogy jól válasszunk méret és funkció szerint! A kiegészítők, mint például az övek, tokok tártartók is töménytelen mennyiségben találhatóak a piacon, könnyen elveszhet a barangoló a termékek között. Itt is igaz a mondás, „ NEM FELTÉTLENÜL A LEGDRÁGÁBBA LEGJOBB „. Igyekszem ebben is segítségetekre lenni, hogy mit érdemes illetve mit célszerű akkor is ha mondjuk „ arany árban mérik „   Vannak dolgok amikben lehet kompromisszumokat kötni, sőt kell is és lesznek felszerelések ahol esetleg a minőség már 80 % - ban garancia, hogy nem okoz balesetet vele az ember.

Kapcsolat

Csomán János
+36 70 334-2201
csomantactical@gmail.com

Látogatók

045399
MaMa13
TegnapTegnap20
A hétenA héten114
A hónapbanA hónapban772